maanantai 2. syyskuuta 2013

Gluteenittomat omena-hirssimuffinit

Eihän nämä ihan sieltä pulleimmasta päästä ole. Hirssiin ei tahdo saada millään semmoista nostetta kuin vastaaviin vehnäisiin, eikä varsinkaan ilman munaa. Mutta hyviä nämä ovat, siitä ei pääse mihinkään! Söin kerta istumalta peräti kolme kappaletta, kun kerrankin oli jotain pehmeää ja hyvää näistä rajallisista aineista!

Ohje on luontaisesti gluteeniton, maidoton, soijaton ja munaton.

Gluteenittomat omena-hirssimuffinit 
(9 kpl amerikan muffinivuokiin)

1,8 dl hirssijauhoja (tai hienoa riisijauhoa)
6 tl tapiokatärkkelystä
1/2 dl kookoshiutaleita
1/2 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
1/2 tl ksantaania
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 dl tapiokakiisseliä (tai 2 munaa)
1,5 dl sokeria
0,75 dl juoksevaa kasvirasvaa
1 dl mantelimaitoa
1 omena raastettuna

Tee tapiokakiisseli ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään yhdessä kulhossa. Sekoita rasva, sokeria ja mantelimaito keskenään toisessa kulhossa. Yhdistä kulhot ja lisää omenaraaste sekä tapiokakiisseli hyvin sekoittaen. Paista 200 °C n. 20 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti