tiistai 29. lokakuuta 2013

Varmasti parhaat hirssirieskat ikinä!

Rieskoja on tullut tehtyä varmasti ihan joka lähtöön. Näiden rieskojen pohjana käytin joskus netistä löytämääni ohjetta, jonka tuunasin omaan ruokakaappiini sopivaksi. Ja pitää kyllä sanoa, että voi jösses miten hyviä! Voittaa kyllä mennen tullen kaikki edelliset viritykseni!

Varmasti parhaat hirssirieskat ikinä

1 rkl psylliumjauhetta
1 dl pellavansiemenrouhetta 
3 dl nestettä

Anna turvota n. 10 min ja lisää

5 dl keitettyä hirssiä (kuorettomia hirssinjyviä)
1 rkl hunajaa 
2 tl omenaviinietikkaa 
1 tl suolaa 

Lisää turvotetun seoksen joukkoon ja aja kaikki hienoksi sauvasekoittimella. Lisää 

2 rkl öljyä 
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl mantelirouhetta

Muotoile taikinasta pellille haluamasi kokoisia rieskoja ja ripottele päälle

auringonkukan siemeniä
rouhittua mustapippuria

Paista 175°  uunissa n. 40 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti