keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Hirssi-puolukkavispipuuro

Vispipuuro on ollut aina lapsuudesta asti yksi suosikeistani. Koska nyt ei sovi manna-, eikä myöskään karkea riisijauho, aloin miettimään onnistuisuko tämä klassikko jotenkin myös hirssistä. Ja onnistuuhan se! Tämä ei perinteiselle versiolle yhtään häpeä maullaan, ja on jopa ehkä terveellisempääkin.

Hirssi-puolukkavispipuuro

1 litra vettä
5 dl puolukoita
2 dl kuorittuja hirssinjyviä
1-1,5 dl sokeria
ripaus suolaa

Laita vesi, puolukat ja huuhdellut hirssinjyvät kattilaan. Keitä kypsäksi, n. 25 min. Lisää sokeria ja suolaa maun mukaan. Aja sauvasekoittimella sileäksi vähän pitempään, että puuroon tulee ilmavuutta. Puuron voi toki surauttaa vielä tavallisellakin vatkaajalla tämän päälle, mutta hirveästi lisää ilmavuutta en mielestäni tähän enää saanut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti